Полезно

Семейна почивка на море в БългарияСемейна почивка на море


Как самостоятелно да организираме най-добрата лятна почивка на море? Със сигурност този въпрос си задават много семейства с деца. Как правилно да подготвим една семейна почивка на море, кои курорти са подходящи за летуване с деца и какви допълнителни развлечения можем да им осигурим? За да се сдобиете с красив тен и да отпочинете пълноценно, няма нужда да търсите оферти за чужбински курорти – българското Черноморие предлага разнообразни курортни градчета и курортни комплекси, които ще отговорят максимално на вашите желания. За неголяма сума пари може отлично да си починете, да възстановите силите си и да подобрите здравето си. Най-популярните морски курорти в България за прекарване на приятна семейна почивка са Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, Обзор, Варна, Бургас, Кранево, Равда, Бяла, Ахтопол, Созопол, Несебър, Царево, Приморско и др.

Лятната отпуска или семейната ваканция, прекарана край морското крайбрежие, ще бъдат запомнени за дълго време. Топлото море, нежното слънце и пясъчните плажове ще ви помогнат да се насладите пълноценно на вашата почивка. В същото време не е нужно да спестявате и да се лишавате от различни удоволствия  през цялата година, за да отделите средства за почивка на море. Достъпните цени за настаняване и изхранване по българското Черноморие са по джоба на всеки българин. Семейната почивка, прекарана у дома, излиза изгодно и не изисква особена подготовка в сравнение с пътуването в чужбина.

Лятната почивка на море със семейството и децата носи радост и веселие за цялата година. Децата със сигурност ще останат доволни от морето и слънцето, а възрастните  ще могат да си починат, знаейки, че децата им са ангажирани с много игри и забавления. Курортните градове и комплекси в страната разполагат с изградена развлекателна инфраструктура, предназначена за забавление за децата и техните родители. Лятната семейна ваканция на море е не само наслада от морските вълни, но и възможност за посещение на разнообразни развлекателни центрове, аквапаркове, атракциони, детски площадки, водни спортове, забележителности, концерти, аниматорски програми. Всеки член на семейството може да прекара времето си приятно и забавно, в зависимост от интересите си.

Кога е най-подходящото време за прекарване на семейна почивка на море в България? Обикновено хората организират своята почивка, като се съобразяват с времето на отпуските си, както и с ваканциите на децата си. Ако планирате почивка с малко дете, избирайте периодите извън така наречения „висок“ сезон, когато курортите се изпълват с тълпи от туристи. Спокойна и приятна почивка ще може да прекарате в периода от средата на юни до първото десетдневие на юли и от края на август до средата на септември. Ориентирайте се на възрастта на вашите деца, когато планирате датите за своята почивка. По-големите деца издържат на високи температури и жеги, съответно бихте могли да изберете почивката си дори през периода на активния туристически сезон.