Предлагането на недвижими имоти в София Ботунец не е голямо
Предлагането на недвижими имоти в София Ботунец не е голямо

Цените за недвижими имоти в София Ботунец са ниски


Ботунец е един от най-новите квартали на столицата. Застрояването му е целяло да задоволи жилищните нужди на работниците от металургичния комбинат „Кремиковци“. Разположен е на 16 километра североизточно от центъра на града и е разделен на два жилищни комплекса, които се разделят от ул. „Васил Левски“. Строителството е предимно панелно.  За нуждите на живеещите в комплекса има медицински център, училище, гимназия, детска градина и спортен комплекс. Автобусните линии, които обслужват района са три.
Предлагането на недвижими имоти в София Ботунец не е богато. „Ботунец 2″ се води като резервен жилищен фонд на Столичната община. По закон в него трябва да се настаняват хора, които са останали без дом след аварии и природни катаклизми. Поддръжката от настоящи и бивши наематели на имотите не е добра, поради което региона не е особено привлекателен за търсещите имоти. Средните цени са сред най-ниските на фона на останалите в столицата.
 

Малко са офертите за недвижими имоти в София Ботунец


Средната цена за парцел в района на Ботунец е 31 евро за квадратен метър. Не липсват предложения за парцели в регулация, подходящи за строителство. Има и предлагане на недвижим имот в София Ботунец, подходящ за използване като промишлено помещение, както от собственик, така и обявен на публична продан. Цените за покупка на двустаен апартамент започват от 13 000 евро, а за тристаен – 18 000 евра. Офертите за апартаменти под наем са малко. Повече са предложенията за наемане на площи за склад. Въпреки, че в района има много къщи, предложенията за продажба или наем на къща или етаж от нея са оскъдни.
Всички нови оферти за имоти във София ще намерите на:
http://www.domaza.bg/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B8_%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8_%D0%B2_%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/
 
 
Подобни статии от този сайт