Инвестицията в недвижими имоти в Габрово е много изгодна

недвижими имоти в габрово, недвижими имоти габровоРазнообразни са офертите за недвижими имоти в Габрово. Градът е разположен в Централна България в подножието на Стара планина. През Възраждането Габрово е развит икономически център. Тогава в него са построени красиви къщи, църкви, мостове, часовниковата кула, чешми. Тук е открито първото в България светско училище, което по-късно прераства в гимназия. В новата си история градът се развива като голям текстилен и машиностроителен център. 

Сривът в икономиката се отрази на пазара на недвижими имоти в Габрово. Част от предприятията в града затвориха врати. Населението започна да емигрира към други градове в страната, а и в чужбина. По данни от последното преброяване от 2011 г. в града живеят близо 59 хиляди души. С повече от 20 000 са намалели жителите през последния четвърт век. Това доведе до обезценяване на собствеността.

Средната цена на недвижими имоти в Габрово е 526 лева за квадратен метър. Това е градът с едни от най-евтините жилища в страната. Търговските площи също са с ниски стойности. Квадратният метър се продава средно за 450 евро, а месечният наем е 5 евро. Местни предприемачи и частни лица доминират на имотния пазар. Напоследък почти липсват външни инвеститори. 

Инвестицията в недвижими имоти в Габрово е благоприятна. Градът е със стратегическо разположение и е удобен за развиване на бизнес.Вложените средства в недвижим имот в Габрово ще донесат добра печалба. Коректно е да се направи уточнението, че възвръщаемостта е сравнително бавна. Очакванията за икономическо възстановяване на града ще е предшествано от чужди инвестиции.

Подобни статии от този сайт