Покупка на имоти в Бургас от собственик – има ли рискове?

имоти в бургас от собственикПърви стъпки при търсене на имоти в Бургас от собственик

Покупката на жилище от така наречения вторичен пазар, както и всякакви други сделки, свързани с големи суми пари, крият известни рискове. В тази статия ще се опитаме да разкажем за онези подводни камъни, които могат да „спънат“ потенциалния купувач на имоти в Бургас от собственик, решил да търси жилище без помощта на професионалисти. Като цяло, сделките с недвижими имоти представляват сложен процес от гражданско-правни отношения: това се отнася за проверка за тежести на имота, всички етапи и срокове за провеждане на сделката и плащанията по тях, юридическото и нотариално оформяне. Освен това, крупната сума пари, съпътстваща покупката на жилище, е изкушение за всякакви мошеници и измамници.
 

Какви проблеми съпътстват вторичните имоти в Бургас от собственик?

Най-често това са проблеми от юридически характер, свързани с евентуалните тежести на имота. Това е огромен риск, тъй като е изпълнен със заплаха от загуба на правото на собственост върху придобития имот. Подобни грешки могат да възникнат при сделки, които се извършват без необходимите юридически познания на двете страни – продавач и купувач. Поради тази причина, за да бъдат избегнати евентуални негативни последици, експерти препоръчват да действате с помощта на професионално подготвен брокер. Наред с това са възможни проблеми с техническите параметри на имота. Те не се отразяват върху правото ви на собственост, но могат да ви създадат твърде некомфортни условия за живеене. Най-често се касае за промяна в жилищното разпределение, без да бъде получено разрешение от съответните органи.
 

За какво да внимаваме, когато купуваме имот в Бургас от собственик?

В Бургас и особено в курортните комплекси около града има много имоти, които се препродават. Техни собственици, в повечето случаи, са чуждестранни граждани, които поради една или друга причина си продават имотите. Често подобен род продажби стават с пълномощни на български граждани и точно тук е моментът да бъдете изключително внимателни. Ако ви предлагат апартамент чрез пълномощник, внимателно прегледайте всички документи и най-вече самия документ, с който продавачът е упълномощен от реалния собственик. Често мошеници използват стари пълномощни, за да правят различни далавери.
 

Огледи на жилищен имот в Бургас от собственик

Ако даден апартамент ви е харесал много, не бързайте да сключвате веднага сделка и да давате на собственика сума за капаро. Всяко ваше недоглеждане от прекомерно бързане може да ви коства впоследствие куп неприятности – от административни глоби до безкрайни ремонти. Задължително направете оглед не само на жилището, но и на блока – вижте състоянието на общите части, попитайте кога е правен ремонт на покрива, заключва ли се входната врата, има ли домофонна връзка. Проверете за наличие на мухъл и плесен в банята и кухненските части, разучете дали електрокомуникациите са изправни. Няма да е излишно да поговорите и със съседите – от тях може да научите неща, които собственикът на продавания имот със сигурност ще ви спести.

Търсите имоти в Бургас от собственик? Разгледайте реалните обяви и се свържете директно с продавача в портала за имоти http://www.domaza.bg/имоти_в_бургас_от_собственик/
Подобни статии от този сайт