Българският проект Domaza завладява европейския пазар: участие във WIM-2018, Австрия
Българските IT специалисти се нареждат сред TOП-5 в световната класация на професионалистите в тази област, сочат данни на международната компания DataArt. Един от най-успешните родни проекти, разработен от български програмисти, стана Международният портал за недвижими имоти Domaza.bg, който бе представен на WIM-2018 в Австрия този уикенд.Порталът обединява обяви за недвижими имоти от цялата страна (от агенции, строителни фирми, физически лица и банкови институции), както и оферти от цял свят. Платформата е преведена на над 20 езика и разполага с над 70 локални сайта в различни държави. Достъпни са и приложенията "Domaza - Недвижими Имоти" за iOS и Android.

На 17 и 18 март посетителите на ежегодното Международно изложение за недвижими имоти Wiener Immobilien Messe, което се проведе в австрийската столица Виена, успяха да оценят ползите от проекта на българските разработчици. Сред участниците бяха около 100 компании. Броят на посетителите достигна над четири хиляди. Домаза участва във WIM за втора поредна година.
 

Кремена Иринкова, мениджър регионално развитие на Domaza в Австрия: 
«Търсенето или продажбата на недвижими имоти е отговорен и сериозен процес. Стремим се да помагаме и на двете страни в този процес — както на продавачите и купувачите, така и на наемодателите и наемателите, за да се случва  лесно и бързо.

Тези, които търсят недвижими имоти навсякъде по света, отбелязват, че търсенето в Domaza е удобно благодарение на подробния набор от филтри, търсене на имоти в близост до метроспирки, възможност да се абонират за нови обяви, да запазват и споделят с приятели харесани подборки с предложения.

Клиентите ни, които публикуват своите обяви в Domaza, особено оценяват възможността да получат като бонус свой собствен уебсайт с безплатен хостинг и статистика».
 

По-подробна информация за възможностите на Domaza може да получите, като се свържете с мениджърите на компанията тук - Екипът на Domaza.

Що се отнася до Панаира за недвижими имоти Виена-2018, както и миналата година, и през тази тук беше възможно да се получат квалифицирани консултации за инвестиции в недвижими имоти от брокери, финансисти и юристи. Форумът предоставя възможност на продавачите на недвижими имоти да се запознаят и да сключат сделки с разработчици на интернет проекти и рекламни компании. За всички участници това е възможност да бъдат сравнени компетенциите и цените, както и в кратък срок да се сключат успешни сделки.

Също така да отбележим, че Wiener Immobilien Messe се провежда едновременно с изложението "Недвижими имоти и дизайн" (Wohnen & Interieur), където за избраното жилище можете веднага да подберете готови интериорни решения.
 

През април (12-14) българския проект „Порталът за недвижими имоти Domaza“ ще бъде представен на RWF-2018 (The Realty World Forum), където се събират водещите представители на сектор „Луксозни имоти“.

Domaza - Недвижими имоти

По-стари новини
19/03/2018 17:27:13Ужасяващи щети за $18 000 при отдаване на имот под наем - как е възможно това?!
След като отдава имота си под наем чрез платформата Airbnb, наемодателка от Тексас изпада в ужас! Тя намира къщата в покъртително лошо състояние – жълти петна от боя по стените, счупени прозорци, изпотрошени и надраскани мебели и натрошени стъкла от бутилки навсякъде. За случая разказва електронното издание abc...
19/03/2018 17:25:59ШОКИРАЩИ СНИМКИ! Собственик на къща намери 5-метров питон в стената!
Страховитата история се е случила в Банкок, Тайланд и по-точно – в дома на 45-годишния Сомчай Субданг, предава dailymail.co.uk. Той гледал телевизия в хола на жилището си, когато започнал да чува странни звуци, идващи от стената. След минути на внимателно вслушване с ухо, долепено до повърхността, той бил сигурен...
19/03/2018 15:52:54Вдигането на наемите води до изселване на наематели
Нарастващите жилищни проблеми в Германия, взимат своя връх в столицата Берлин. Населението там расте с около 40 000 души годишно, а от 2009 г. насам наемите са се увеличили с 46%. Същевременно, около 50% от домакинствата в града сега имат право на помощ за наем.   Човешкият прираст води до засилено т...
16/03/2018 15:46:30Дом-хамелеон с нулева консумация на ресурси
"Disappear Retreat" на архитектите от „Coulson“ е малка, огледална къща, която не само изглежда, че изчезва в пейзажа, но също така може да се похвали с почти невидим отпечатък от съществуването си. Създадено за "живот с три нули", това сглобяемо жилище извън мрежата е насочено към нулев...
16/03/2018 14:56:42Вижте още една „невидима“ сграда-хотел
Уругвайският хотел и винарна Sacromonte Landscape е сред новите архитектурни забележителности на региона. Той е проектиран да изчезне от погледите, сливайки се със заобикалящата го природа, благодарение на огледалната си фасада. Разположен е в 250-акровия участък на Сиера между Пунта дел Есте, Хосе Игнасио и Пуебло Гар...