Интересът към апартаменти в Русе е постоянен

апартаменти в Русе

Запазва се търсенето на апартаменти в Русе

 

Динамичен е пазарът на апартаменти в Русе. Градът е сред най-големите в страната и най-многолюдният в българската част на река Дунав. В миналото е играл важна роля. Малката Виена- така наричат Русе заради запазените архитектурни паметници в различни стилове като необарок, модерн, неокласицизъм и сецесион. В новата история на града на територията му са издигнати многофамилни жилищни сгради с различни по площ апартаменти в тях. Най-голям е броят на двустайните и тристайни във фонда на града. При новото строителство обаче преобладават едностайните апартаменти, но двустайните също задържат позициите си. Данните показват тенденциите в търсенето. Напоследък двустайните жилища са предпочитани от купувачи и наематели заради достъпните цени. Средната стойност, на която се търгуват жилищата в Русе, е 890 лв. за квадратен метър. Тя е над средната за страната и е отчетено покачването й, но отстъпва на нивата от предкризисния период. Това стимулира сделките с качествени жилищни имоти и привлича инвеститори.    

 

Оправдан е инвеститорският интерес към апартаменти в Русе

 

Придобиването на апартаменти Русе предлага в централната част на града, което пък от своя страна се определя като печеливш финансов ход. Това е мнението на експерти, ангажирани с имотния пазар в града. Хора с предприемачески способности инвестират в апартаменти с ликвидна стойност, очаквайки да спечелят от продажбата или отдаването им под наем. В голямата си част инвестициите са насочени към маломерни жилища. Причината е, че те са предпочитани от наематели, а и от купувачи. Което означава, че се изплащат бързо и носят добри доходи. Това е предимство, от което се възползват запознатите с тенденциите на пазара. Сред купувачите на апартаменти в града доминират българските граждани, а чужденците заемат незначителен дял. Но пазарът се развива динамично. Напоследък се наблюдава интересна тенденция при сделките- местни хора, притежаващи имоти в периферията на Русе, продават жилищата си и купуват в централната част. Според мнението на експерти моментът е много подходящ за подобни промени в имотното състояние заради изгодните цени. 

   

Още полезна информация по темата може да намерите на сайт:

http://www.domaza.bg/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8_%D0%B2_%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B5/

Подобни статии от този сайт